Trafiğe her çıkışımızda kaza olasılığıyla da karşılaşma riskini taşırız. Trafik sigortası, zorunlu olmasının yanı sıra, karşı tarafa verilen hasarları karşılaması bakımından araç sahiplerini maddi olarak koruyan bir sigortadır. Motorlu kara taşıtlarının neden olduğu kişi ve mal hasarları bu sigorta sayesinde güvence altına alınır. Herhangi bir kazayla karşılaşma durumunda, kaza bildiriminin belirli bir süre içinde yapılması gerekir. Sigortalı, kaza riskinin gerçekleşmesi durumunda sorumluluğunu gerektirecek bir olayı, haberdar olduğu andan itibaren 15 içinde sigortacıya bildirmek zorundadır. Zarar gören kişinin ise, kazaya neden olan kişiyi öğrendiği tarihten itibaren 2 yıl içinde talebini bildirmesi zorunludur. Bu bildirimler kaza tarihinden itibaren 10 yıl süre ile sınırlıdır. Kazadan 10 yıl sonra yapılacak talepler karşılanmaz.

Trafik sigortasında sigorta ettiren ödemeyi yapan kişi yani, sigorta sözleşmesini yapan ve prim ödeme sorumluluğunu taşıyan kişidir; sigortalı ise ruhsat sahibidir. Sigorta ettiren ile sigortalı aynı kişi olabileceği gibi, farklı kişiler de olabilir. Sigorta ettiren ya da sigortalı kişi ve/veya firma olabilir. Sigortalı herhangi bir hasar durumunda giderleri teminat altına alınmış kişidir. Sigortalı, araç başkası tarafından sigortalansa bile tazminata hak kazanan kişidir.

Evet, trafik sigortası zorunludur. Trafik sigortasız aracınız ile trafiğe çıktığınız takdirde aracınız bağlanabilir. Trafik sigortası, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda düzenlenmiştir ve her yıl yenilenmek zorundadır. Kapsam olarak, herhangi bir hasar oluşması durumunda karşı tarafa verilen zararı karşılamak için yaptırılmaktadır. Trafik sigortası olmadan trafiğe çıkan araçlar, hem bağlanmakta hem de para cezası uygulanmaktadır. Ayrıca geçmiş yıllardan kazanılmış hasarsızlık indirimi gibi haklar da kaybedilmektedir.

Trafik sigortası zorunlu bir sigorta olduğundan, trafiğe çıkmamanız gerekir. Trafik sigortanız olmadan aracınızı kullanırken yakalandığınız takdirde aracınız bağlanır ve trafiğin otoparka çekilir. Trafik sigortası cezasına otoparkta kaldığı her gün için de otopark bedeli eklenmektedir. Ayrıca hasarsızlık indirimi trafik sigortası için de geçerlidir. Hasarsızlık indirimiz olsa dahi, yenileme yapacağınız zaman zamlı fiyat uygulaması ile karşılaşırsınız. Sigorta şirketleri geçen her 30 gün için %5 zamlı prim uygulamaktadır. (En fazla alınabilecek zam yüzdesi %50’dir)

Zorunlu trafik sigortası fiyatı, sigorta ilk yürürlüğe konduğu zaman sabit tutulmakta idi. Ancak şu anda Zorunlu Trafik Sigortası fiyatları sabit değildir. 1 Temmuz 2008 itibariyle trafik sigortası fiyatları serbest bırakılmıştır. Her sigorta şirketi, sizin hasar geçmişinizi göz önünde bulundurarak, kişi ve araca özel fiyatlama yapmaktadırlar. Bundan dolayı, her sigorta şirketi farklı fiyatlar belirlemektedir. Artık istediğiniz hizmet kapsamına ve bütçenize uygun trafik sigorta poliçesi yaptırabilme imkanınız bulunmaktadır. Bu nedenle zorunlu trafik sigortanızı da yaptırmadan önce değişik şirketlerden teklif almak, alternatifleri değerlendirmek ve size en uygun hizmeti verecek sigorta şirketini seçmek önem taşımaktadır. En uygun tekliflere ulaşmak için Temiz Sigorta müşteri temsilcileri ile görüşebilir, sadece birkaç dakika içinde değişik alternatifleri görebilir ve zorunlu trafik sigortanızı yaptırabilirsiniz.

Trafik sigortasının genel kapsam ve amacı sizin karşı tarafa verdiğiniz hasarı karşılamaktır. Trafik sigortanızı satın aldığınız sigorta şirketinin sunduğu şartlar ve verdiği hizmetler bu konuda belirleyicidir. Bir kaza halinde diğer araç ve sürücüsüne verdiğiniz zararlar, aracınızın türüne, kullanım şekline ve limitlerinize göre poliçenizin genel şartları dahilinde karşılanır. Trafik sigortanızı yaptırırken aracınıza ve bütçenize en uygun olanı seçmek, kaza halinde karşılaşacağınız zorlukların üstesinden daha kolay gelmenizi sağlayacaktır. Trafik sigortası kapsamınızı belirlemek için Temiz Sigorta uzmanlarına danışabilirsiniz.

Aracınız için yaptıracağınız iki tür sigorta bulunmaktadır: • Trafik Sigortası • Kasko Sigortası Kapsam ve işlev olarak bu iki sigorta şu noktalarda birbirinden ayrılmaktadır: • Trafik sigortası sizin başka araçlara verdiğiniz zararı karşılarken, • Kasko sigortası sizin aracınızda meydana gelen hasarları karşılamaktadır. Kısaca bu iki sigorta türü birbirini tamamlayıcı rol oynamaktadır. Kaza durumunda karşı tarafta oluşan hasarı karşılama hizmeti trafik sigortası kapsamında olduğundan, trafik sigortanız aracınızda olan hasarları karşılamaz. Aracınızda olan hasarları ancak kasko sigortanız karşılar. Trafik sigortanız bir kaza nedeniyle diğer araç, kişi ya da mallara verdiğiniz bedeni ve maddi zararları poliçede yazılı limitler ve genel şartlar dahilinde karşılar. Her iki araç sigortası ile ilgili bilgi almak ve aracınıza en uygun sigorta poliçesini kısa bir sürede yaptırmak için Temiz Sigorta müşteri temsilcilerine ulaşabilirsiniz.

Araç trafik sigortaları kişiler üzerinden değil, araçlar üzerinden yapıldığından, trafik sigortası da sadece aracınız için yapılabilmekte ve şahsi olarak kullanılamamaktadır. Bu nedenle sattığınız aracın zorunlu trafik sigortası poliçesi yeni aracınız için geçerli olmaz. Yeni aldığınız araç için ayrı bir trafik sigortası yaptırmalısınız. Sattığınız araç için yaptırmış olduğunuz poliçenin yıl içinde kalan zamanı için prim iadesi hakkınız bulunmaktadır. Eski aracınızı sattığınız tarihten itibaren 10 gün içinde trafik poliçenizin aslı ve noter satış senediyle ilgili sigorta şirketine başvurarak satışını yapmış olduğunuz aracınıza ait trafik poliçesinin prim iadesini alabilirsiniz.

Trafik sigortası da diğer sigorta türlerinde olduğu gibi yıllık olarak yaptırılmaktadır. Sadece iki durumda istisna söz konusu olmaktadır: • Kısa vadeli trafik sigortası sadece geçici plakalar ve • Uluslararası yolcu ve eşya taşımacılığı yapan yabancı plakalı araçlar için yapılabilmektedir. Bu araç türleri dışındaki araçlar için ise kısa vadeli poliçe düzenlenememektedir. Kısa vadeli trafik sigortası yaptırmak için yukarıdaki iki durum size uyuyorsa, detayları almak ve kendinize en uygun sigortayı yaptırmak için Temiz Sigorta uzmanlarından destek alabilirsiniz.

Asistans teminatı müşterilerin talebi üzerine ve ücreti mukabilinde poliçedeki teminatlara ilave edilmektedir. Poliçenizin Teminatlar ve Primler bölümünde "Asistans" ifadesi yer alıyorsa, ilgili teminatınız var demektir.

Hayır. Kasko poliçesi el değiştirmez. Poliçe iptal edilerek işlememiş günlerin primi gün esasına göre sigortalıya iade edilir. Aracı yeni satın alan kişi, isteği halinde yeniden sigorta yaptırabilir.

Hayır. Kasko Sigorta poliçesi, sigortalının kendi aracında oluşan hasarı karşılamaktadır. Ancak karşı araçta/üçüncü şahıslarda oluşan zararların trafik sigortasını aşan kısmı için kasko poliçesinin ihtiyari mali mesuliyet teminatı limitler dahilinde üçüncü şahsa ödeme yapabilir.

Özel sağlık sigortasında sigorta ettiren ödemeyi yapan kişi yani, sigorta sözleşmesini yapan ve prim ödeme sorumluluğunu taşıyan kişidir; sigortalı ise sigortadan yararlanan, poliçede ismi geçen kişi ya da kişilerdir. Sigorta ettiren ile sigortalı aynı kişi olabileceği gibi, farklı kişiler de olabilir. Sigortalı herhangi bir hasar durumunda giderleri teminat altına alınmış kişidir. Sigortalı, menfaati başkası tarafından sigortalansa bile tazminata hak kazanan kişidir.

Genel olarak özel sağlık sigortalarından sigorta şirketlerinin yaş sınırlarına uyan herkes kendisi ve/veya ailesiyle birlikte yararlanabilir. Bu yaş sınırı bir çok şirket ve ürün için (0 – 60'dır). Geçmişte sadece 18 yaş üstü kişilere sağlık sigortası yapılmakta iken, şu anda sigorta şirketlerinin sundukları ek hizmetler ve teminatlar ile yeni doğan bebekler de özel sağlık sigortası poliçesine dahil ettirilebilmektedir. Yeni doğan bebekler ve 18 yaşından küçük çocuklar ancak ailesi ile birlikte sigortalanabilirler. Sağlık sigortasını yaptırmak için mevcut sağlık durumunuzun ve risklerinizi belgelenmesi gerekmektedir. Poliçe değeri buna göre belirlenmekte, değişik alternatif hizmetler, indirimler ve ek teminatlar sunulmaktadır.

Sağlık sigortanızı seçerken öncelikle alışkanlıklarınızı ve ihtiyaçlarınızı dikkate almalısınız. Çünkü kişisel özellikler, beklentiler ve genel sağlık durumu teminat seçiminde çok önemlidir. Örneğin, evinize yakın olan ve/veya sürekli gittiğiniz bir sağlık kuruluşunun seçeceğiniz sigorta şirketinin anlaşmalı kuruluşları içerisinde yer alması size avantaj sağlar. İhtiyaç duyduğunuz teminat yapısı, teminat tutarı ve gelir düzeyiniz sağlık sigortası seçiminde kararınızı etkileyecek unsurlardır.

Sigorta şirketleri sigortalılarına daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek için sağlık kuruluşlarıyla anlaşma yaparlar. Bu anlaşmalı sağlık kuruluşlarında satın aldığınız poliçe kapsamına göre yatarak veya ayakta tedavi görebilir ve yalnızca kendi payınıza düşen katkı payını ödersiniz. Geri kalan miktarı ise sigorta şirketi sizin adınıza sağlık kuruluşuna öder. Anlaşmalı sağlık kuruluşlarından yararlanmak için yapmanız gereken sitemizden sigorta şirketinizin anlaşmalı kurumlarına bakmak veya ilgili sigorta şirketini arayarak en yakın anlaşmalı sağlık kuruluşlarının adreslerini sormaktır.

Özel sağlık sigortalarına eş ve çocuklar da dahil ettirilebilmektedir. Sigorta şirketlerinin bu durumlarda değişken uygulamaları olmaktadır. Yürürlükte olan poliçenize yeni eş, yeni doğmuş veya yeni evlat edinilmiş çocuk yalnızca evlenme, doğum veya evlat edinilme tarihinden itibaren sigorta şirketlerine göre değişen sürelerle dahil edilebilir.

Hırsızlık teminatı pek çok konut sigortası ürününde standart olarak yer alsa da bazı poliçelerde seçimlidir. Eğer poliçenizde hırsızlık teminatı bulunuyorsa, bildirimde bulunduğunuz eşyalar için poliçenizde yer alan oranda ödeme yapılır.

Evinizi su basması, evinizde yangın çıkması vb. durumlarda komşularınızın da zarar görmesi halinde meydana gelen hasarın sigorta tarafından karşılanması mümkün. Eğer konut sigortası poliçenizde “komşu mali sorumluluk” teminatı bulunuyorsa, komşunuzun evinde meydana gelen hasar, teminat limitleriniz dahilinde sigorta tarafından karşılanır.

Kiracı olarak oturduğunuz evde yangın, dahili su, hırsızlık vb. sebeplerle yalnızca sizin eşyalarınızda değil ev sahibine ait olan kapı, pencere veya evin başka bir bölümünde hasar meydana gelmişse ev sahibinin zararı sigorta tarafından karşılanabilir. Ancak bunun için konut sigortası poliçenizde “mal sahibine karşı sorumluluk” teminatı bulunması gereklidir.

Evinizde meydana gelen yangın, hırsızlık, dahili su vb. durumlarda misafirlerinizin eşyaları zarar görmüşse hasarın sigorta şirketi tarafından karşılanması mümkün. Eğer konut sigortası poliçenizde misafir sorumluluk teminati bulunuyorsa teminat limitleri dahilinde misafirinizin zararı karşılanabilir.

Konut sigortası poliçenize ek olarak alacağınız “cam kırılması teminatı” ile evinizdeki pencere, kapı, tezgah, vitrin, dolap, raf vb. camlar için hasarınızı sigorta şirketi karşılar. Bazı sigorta şirketleri bu camlar üzerindeki süsleme ve yazılar için de teminat verebilmektedir.

Konut sigortası poliçenizde “deprem ve yanardağ püskürmesi” teminatı bulunuyorsa olası bir deprem veya yanardağ püskürmesi durumunda gerçekleşecek hasar, teminat limitleriniz kapsamında sigorta şirketi tarafından karşılanacaktır.

Eğer konut sigortası poliçenizde “alternatif ikametgah masrafları ve kira kaybı teminatı” bulunuyorsa, poliçede belirtilen süre boyunca ve yine poliçede belirtilen miktar kadar masraf sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Konut sigortası poliçelerinde sigorta ettiren ödemeyi yapan kişi yani, sigorta sözleşmesini yapan ve prim ödeme sorumluluğunu taşıyan kişidir; sigortalı ise sigortadan yararlanan, tapuda ismi olan kişi ya da kişilerdir. Sigorta ettiren ile sigortalı aynı kişi olabileceği gibi, farklı kişiler de olabilir. Sigortalı herhangi bir hasar durumunda giderleri teminat altına alınmış kişidir. Sigortalı, konut başkası tarafından sigortalansa bile tazminata hak kazanan kişidir.

Sigortalı, projeye aykırı işlemlerde bulunarak binanın zayıflamasına neden olduğu durumlarda zorunlu deprem sigortasından tazminat talep etme hakkını kaybedebilir.

DASK yani zorunlu deprem sigortasında teminat limitlerini belirleyen birkaç önemli faktör bulunmaktadır. Teminatlar bu faktörler kapsamında belirlenmektedir.

Zorunlu deprem sigortası poliçelerinde sigortalı yapı içerisinde bulunan eşyalar teminat kapsamları arasında yer almamaktadır.

Hasar halinde zorunlu deprem sigortası yani DASK’tan tazminat talebinde bulunulabilmesi için birtakım bilgi ve belgelerin DASK’a ulaştırılması gerekmektedir.

Zorunlu deprem sigortalarında yani daha genel olarak bilinen ismiyle DASK’ta hasar ödemeleri gerekli işlemlerin tamamlanması sonrası 1 ay içerisinde yapılır.

Zorunlu deprem sigortası yani DASK, depremin ve deprem neticesinde oluşan yangın, infilak ve yer kaymasının sigortalı binalarda ve temellerinde doğrudan neden olacağı tüm maddi zararları teminat altına alır. Zorunlu deprem sigortası, belediye sınırları içinde yer alan, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar ve kat mülkiyeti kanununda belirlenmiş bağımsız bölümler ve bu binarların içinde yer alan büro ve ticarethanelerde meydana gelen hasarlar için yapılmaktadır. Sigorta, binalardaki temeller, ana duvarlar, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, bahçe duvarları, istinat duvarları, tavan ve tabanlar, merdivenler, asansörler, sahanlıklar, koridorlar, çatılar, bacalar ve yapının benzer nitelikteki tamamlayıcı kısımlarında meydana gelenler hasarları tazmin etmektedir. Enkaz kaldırma, kar kaybı, iş durması gibi dolaylı hasarlar ile vefat dahil olmak üzere tüm bedeni zararlar ve manevi tazminat talepleri bu sigorta kapsamına girmez.

Bina ortak alanları zorunlu deprem sigortası kapsamında değildir ancak güvenli bir yaşam için bina yönetimleri zorunlu deprem sigortası yaptırmalıdır.

Yıllık hayat sigortası primleri yaşa göre belirlenir. Sigorta şirketine göre meslek ve cinsiyetin de etkili olduğu prim tabloları vardır. Seçtiğiniz teminat tutarları da dikkate alınarak priminiz hesaplanır. Primlerinizi dilerseniz TL cinsinden dilerseniz de döviz cinsinden ödeyebilirsiniz.

Ücretli bir çalışan veya serbest meslek sahibi olarak bir vergi mükellefi iseniz yıllık hayat sigortası için ödediğiniz primleri vergi matrahınızdan düşebilirsiniz.

Hayat sigortası sözleşmesine konu olan riskin gerçekleşmesi durumunda tazminat ödemesi yapılabilmesi için poliçenizde belirtilen belgelerin en kısa sürede sigorta şirketine iletilmesi gerekir. Onaylanan tazminat ödemesi varsa lehdara yoksa kanuni varislere yapılır.

Hayat sigortalarında kişi kendisi adına birden fazla poliçe yaptırma hakkına sahiptir.

Seyahat sigortasında sigorta ettiren ödemeyi yapan kişi yani, sigorta sözleşmesini yapan ve prim ödeme sorumluluğunu taşıyan kişidir; sigortalı ise sigortadan yararlanan, seyahat edecek olan, poliçede ismi olan kişi ya da kişilerdir. Sigorta ettiren ile sigortalı aynı kişi olabileceği gibi, farklı kişiler de olabilir. Sigortalı herhangi bir hasar durumunda giderleri teminat altına alınmış kişidir. Sigortalı, menfaati başkası tarafından sigortalansa bile tazminata hak kazanan kişidir.

Tüm beyanlarınızın gerçek olması ve son durumu yansıtması gerekmektedir. Verdiğiniz bilgilerin doğru olmaması halinde seyahat sigorta poliçeniz geçersiz olarak kabul edilebilir ve feshedilebilir. Ayrıca poliçe kapsamına giren bir zarar durumunda tazminat talebiniz tamamen veya kısmen reddedilebilir.

Seyahat sigortasından genel olarak 18 – 65 yaşları arasındaki dileyen herkes kendisi ya da ailesiyle birlikte yararlanabilir. Sigorta şirketi uyguladığı yaş sınırı üzerindeki kişileri de ekstra prim alarak güvence altına alabilir. Yurt Dışı Seyahatim Sırasında Hastalanırsam Tedavi Giderlerimi Sahip Olduğum Seyahat Sigortası Karşılar mı? Yurtdışı seyahatiniz süresince önceden var olan kronik hastalıklar hariç hastalanmanız veya yaralanmanız durumunda ambulans, hastane, ameliyat ve tedavi masrafları poliçeniz kapsamında karşılanır.

Tarifeli uçuşlarda bagajın kaybolup, seyahat edilen ilgili yere ulaşıldığı andan itibaren 24 saat içinde bulunamaması halinde ilgili havayolu şirketinin kayıp raporu tutması şartı ile acil kişisel ihtiyaçlar karşılanır.

Bir katılımcıya tüm sözleşmelerini kapsayacak şekilde bir takvim yılı içinde ödenebilecek devlet katkısı, yıllık brüt asgari ücretin %25’i ile sınırlıdır.

Devlet katkısına hak kazanma için gerekli süre hesabı, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren sistemde geçirilen süreler dikkate alınarak yapılacaktır. Bununla birlikte, 1 Ocak 2013 tarihinden önce sisteme girmiş olan katılımcılar 1 Ocak 2016 tarihine kadar sistemde kalmaları durumunda, devlet katkısına hak kazanmaya esas süresinde dikkate alınmak üzere, 1 Ocak 2013 itibarıyla sistemde bulundukları süreye; Sistemde 3 yıldan fazla 6 yıldan az bulunan katılımcılara 1 yıl,Sistemde 6 yıldan fazla 10 yıldan az bulunan katılımcılara 2 yıl,Sistemde 10 yıldan fazla bulunan katılımcılara 3 yıl, süre eklenecektir. Söz konusu ekleme bir defaya mahsus olmak üzere 1 Ocak 2016 tarihinde yapılacaktır.

Sosyal Güvenlik Kurumunda kazanılmış haklar, bireysel emeklilik sistemine aktarılamaz. Aynı şekilde bireysel emeklilik sisteminde kazanılmış olan haklar da Sosyal Güvenlik Kurumuna aktarılamaz.

Bireysel Emeklilik Sistemine ilk kez dahil olurken ve yeni bir BES planı edinirken, bireysel emeklilik şirketleri giriş aidatı talep edebilirler. Sigorta şirketi, planda belirtmek kaydı ile bu aidatı peşin, bir yıl içinde taksitle ya da en geç beş yıl ertelemeli tahsil edebilir. Giriş aidatının peşin olarak ödenmesinin veya azami bir yıllık süre içinde taksitlendirilmesinin kararlaştırıldığı hallerde, katılımcının emeklilik sözleşmesinde tayin edilen ödeme tarihlerinden herhangi birine ait giriş aidatı taksit tutarını veya peşin tutarını ödeme tarihini takip eden üç ay içinde ödemediğinin veya eksik ödediğinin tespiti halinde giriş aidatının ödenmemiş kısmı üç ayı takip eden ilk iş günü itibarıyla katılımcının bireysel emeklilik hesabındaki birikimlerinden indirilebilir. Giriş aidatının azami bir yıllık süre içinde taksitlendirilmesinin kararlaştırıldığı hallerde, taksitlerin toplam tutarının emeklilik sözleşmesi teklif formunun imzalandığı tarihte geçerli olan asgari ücretin aylık tutarını aşmaması kaydıyla giriş aidatının peşin tutarından farklı tespit edilebilir. Giriş aidatının azami bir yıllık süre içinde taksitlendirilmesinin kararlaştırıldığı hallerde, katılımcının bireysel emeklilik sisteminden ayrılması veya başka bir şirkete aktarım talebinde bulunması durumunda şirket giriş aidatının ödenmemiş kısmını katılımcının bireysel emeklilik hesabındaki birikimlerinden indirilebilir.

Bireysel emeklilik sistemi uzun soluklu ve en risksiz yatırım aracıdır. Bu nedenle prim ödemelerinin kişiyi çok zorlamayacağı, ilk krizde BES planının iptaline neden olmayacak bir tutar olması; ancak gerçekten emeklilik zamanı geldiğinde de bugünkü yaşam standartını sağlaması gereklidir. Bu iki durum göz önünde tutularak kişinin ortalama gelir seviyesinin en az %10’nu bireysel emeklilik prim ödemesi için ayırması tavsiye edilmektedir. Bu da aylık 2000 TL’lik net bir gelir için 200 TL prime denk gelmektedir. Emeklilik şirketleri, asgari katkı paylarını belirlerken, hedefledikleri kitlenin finansal yapısı ve fon işletim giderlerini göz önünde bulundurarak bir tutar belirler. Asgari katkı payının üzerindeki ödemeler tamamen katılımcının gelir seviyesi ile ilişkilidir.

Evet vardır. Bireysel emeklilik sistemi, 10 yıl ödeme yaptıktan ve 56 yaşınızı doldurduktan sonra bireysel emeklilik hakkı kazandığınızda kazancınızın %25’ini vergiden muaf tutar. Kalan kısımdan sadece % 5 stopaj kesintisi alınır. Bu kesintilerden sonra, BES planınızda toplu para almak yerine yıllık gelir sözleşmesi yapabilirsiniz. Yıllık gelir sözleşmesi kapsamında yapılan ödemelerin tamamı gelir vergisinden muaftır. Ayrıca katılımcının, ölüm ya da sakatlık gibi zorunlu nedenlerle sistemden ayrılmak durumunda olması halinde de, kendisine ya da hak sahiplerine ödenecek birikimler, aynen yukarıdaki gibi, yani tam olarak emekliliği hak kazanmışcasına vergilendirilir.